W ramach projektu Alergeny, nasz zespół przygotował dla Państwa szeroką ofertę współpracy. Zachęcamy do rozwinięcia interesującej opcji i kontaktu z redakcją. Jednocześnie dziękujemy za odwiedziny portalu alergeny.dietapacjenta.pl!

Oznakowanie alergenów pokarmowych w kartach menu i innych ofertach gastronomicznych


Oferujemy Państwu pomoc w dostosowaniu menu pod względem oznakowania podstawowych alergenów pokarmowych zgodnie z Dyrektywą Unijną 1169/2011. W ramach zadania:

  • wykonana zostanie analiza karty menu lub innej oferty gastronomicznej pod względem występowania 14 głównych alergenów pokarmowych,
  • przekazane zostaną wskazówki sposobu oznakowania alergenów,
  • zostanie wydany certyfikat  potwierdzający bezpieczeństwo restauracji względem osób uczulonych,
  • restauracja zostanie dodana do mapy przyjaznych restauracji.

 

W celu poznania szczegółów prosimy o kontakt e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..



Szkolenie z zakresu alergii pokarmowej i komunikacji z klientem uczulonym

Szkolenie prowadzone jest przez ekspertów portalu dietapacjenta.pl na terenie restauracji / podmiotu gastronomicznego zamawiającego kurs. W programie szkolenia uwzględniono m.in.:

  • podstawy prawne regulujące oznakowanie alergenów pokarmowych,
  • technikę komunikacji graficznej pomiędzy sprzedawcą a klientem w zakresie alergenów pokarmowych,
  • technikę komunikacji interpersonalnej pomiędzy sprzedawcą a klientem w zakresie alergenów pokarmowych.

 

W celu poznania pełnej oferty prosimy o kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..


Szkolenie personelu gastronomicznego z zakresu pierwszej pomocy przedmedycznej


Szkolenie prowadzone jest przez ratownika medycznego i/lub lekarza, eksperta zespołu dietapacjenta.pl. Ramowy program szkolenia:

  • alergia pokarmowa a nietolerancja,
  • epidemiologia uczulenia na produkty spożywcze,
  • rodzaje alergenów spożywczych,
  • reakcja organizmu po spożyciu alergenu,
  • wstrząs anafilaktyczny,
  • bezpieczeństwo ratującego i poszkodowanego na miejscu zdarzenia,
  • powiadomienie służb ratunkowych,
  • podstawowe zabiegi ratownicze - BLS / AED,
  • podstawy prawne udzielania pierwszej pomocy w pracy,
  • zasady i standardy wyposażenia zakładowych apteczek i zestawów ratunkowych.

 

W celu poznania pełnej oferty prosimy o kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..




Reklama testowa
Do góry